مدارس فرسوده در صف بازسازی
حمیدرضا اسلامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه در شهرهای بزرگ همچون زنجان، ابهر، قیدار و خرمدره مدارسی وجود دارد که به واسطه سال تأسیسشان، سن بالایی دارند، گفت: از این بین تعدادی از مدارس در سالهای گذشته تخریب و بازسازی شده است.
بیشتر بخوانید
وی افزود: سن بالای مدارس میتواند فرصتی برای نوسازی و بهبود فراهم کند، با توجه به نیازهای جدید آموزشی میتوان طرحهایی برای بازسازی و بهروزرسانی مدارس ارائه داد. به طوری که این ساختمانها تغییر کاربری داده و از حالت آموزشی به موزه و مکانهای دیگر تبدیل شدهاند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان با اشاره به اینکه در اداره نوسازی یک ردیف اعتباری با عنوان «تخریب و بازسازی» تعریف شده است، عنوان کرد: این طرح شامل مدارسی است که دارای سنین بالایی بوده و یک ردیف اعتباری میگیرند.
وی ادامه داد: این ردیف در برنامه پنجم توسعه با توجه به اینکه در کل کشور و نه تنها استان زنجان اعتبار خیلی کمی داشت و پروژههای بسیار کوچک و محدودی را شامل میشد، که سالانه در حد یک پروژه بود.
اسلامی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه مجدداً بحث ردیف اعتباری برای تخریب و بازسازی دیده شد، تصریح کرد: تعداد بسیار زیادی از مدارس مقاومسازی شده و یا تخریب و بازسازی صورت گرفت.
وی خاطرنشان کرد: آخرین طرحهای تخریب و بازسازی به دوره اعتباری پنجم توسعه بازمیگردد که دبیرستان منتظری بود، که به جای آن در کوی نصر به صورت ۱۵ کلاسه تعریف شد.
وی گفت: با توجه به آمار مدارس تخریبی و مقاومسازی، لیستها احصاء شده بر اساس برداشتهای شناسنامه پرداختهای آموزشی صورت گرفته است.
اسلامی افزود: لیست مورد درخواست به سازمان مرکزی اعلام شده که به محض تخصیص اعتبار تخریب و بازسازی این مدارس صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه یک مشکل اساسی در این پروژهها وجود دارد، اظهار کرد: اگر دانشآموزی در این مدارس در حال تحصیل و استفاده است با شیفتهای بعدی مدارس دیگر جا به جا و یا در مدارس دیگر ادغام شوند که بتوانیم آن مدرسه را تخلیه کنیم. در حال حاضر دو مدرسه در شهر زنجان جزو لیست قرار داده شده و به آموزش و پرورش هم اعلام کردهایم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان بیان کرد: این دو مدرسه بزرگ ۱۲ کلاسه هستند که به محض تخصیص اعتبار میتوانیم این مدارس را تخریب کرده و معوضشان را در جای خودشان احداث کنیم.
وی افزود: به طور کلی نوسازی مدارس یک سرمایهگذاری در آینده جامعه است که به بهبود کیفیت آموزش و افزایش رضایت دانشآموزان و معلمان کمک میکند.
انتهای خبر/